NAMIĘTNOŚĆ DO CZEKOLADY
Ciekawe, ile jesteście państwo w stanie zjeść czekolady. O swoich możliwościach można się przekonać w Café Bristol, hotelowej kawiarni w stylu wiedeńskim, w której unosi się jeszcze duch przedwojennej elegancji. W każdą sobotę i niedzielę hotelowi cukiernicy wystawiają na pokuszenie gości czekoladowy bufet pełen wspaniałości, z którego w godzinach 14 - 21 można korzystać do woli za jednorazową cenę 45 zł od osoby. Cukiernicy wyczarowują m.in. czekoladowe musy, ciastka owocowo-czekoladowe, ptysie z czekoladowym nadzieniem, trufle i eklery. Można pić czekoladę na gorąco, kawę i chocolaccio, czyli pyszną czekoladową kawę.
Warto dać się skusić.
Monika Kucia, m.kucia@rp.pl Café Bristol, Hotel Le Royal Meridien Bristol, ul. Krakowskie Przedmieście 42/44, rezerwacje: tel. 551 18 28, czynne codziennie od godz. 8 do 20; można płacić kartą.