Dbam o wagę
Z gotowaniem zetknąłem się, kiedy byłem bardzo młody. Po lekcjach przesiadywałem u swojego brata w stołówce zakładowej, w której pracował. Podpatrywałem kucharzy i sporo się nauczyłem. Z początku zaczynałem tradycyjnie - od przyrządzenia jajecznicy. Z czasem okazało się, że usmażenie schabowego nie stanowi problemu. Jestem smakoszem kuchni polskiej. Przepadam za pieczonymi gołąbkami mojej teściowej. Bardzo lubię także bigos, żurek i wojskową grochówkę. W restauracjach zawsze wybieram sprawdzone dania. Kiedy zamierzam coś zjeść na mieście, chcę, żeby było smacznie i ładnie podane, dlatego odwiedzam...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta