Firmowe biesiady nie zawsze w koszty
- Chcemy, aby podatnicy wpisywali w koszty wydatki pożyteczne, a nie gastronomiczno-biesiadne - wyjaśniała wicepremier Zyta Gilowska podczas zorganizowanej w ubiegłą sobotę konferencji (więcej w "Rz" z 13 lutego).
Szczegóły tej zmiany, podobnie jak innych propozycji, będą znane dopiero pod koniec marca. Tak zapowiada Biuro Prasowe Ministerstwa Finansów. Spróbujmy więc sami rozszyfrować to pojęcie.
Służbowa degustacjaWydatki na usługi gastronomiczne to przede wszystkim działania reprezentacyjne rozliczane w ramach limitu 0,25 proc. przychodów. Przykładowo, kolacja z kontrahentem w restauracji,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta