Tradycja i jakość skuszą klientów
Wartość sprzedawanych w Polsce produktów regionalnych trudno oszacować. Moda na taką żywność dopiero dotarła do naszego kraju, ale przykład innych państw pokazuje, że to poważny rynek. Wpływy ze sprzedaży 150 produktów regionalnych we Włoszech wynoszą co roku ok. 8,5 mld euro. Natomiast francuscy farmerzy zarabiają 8 razy więcej na wędlinach tradycyjnych niż na sprzedaży mięsa do rzeźni.
Certyfikat dla najlepszychW Polsce dopiero powstaje system znakowania produktów regionalnych. Otrzymają one logo "Jakość Tradycja", o które będą mogli ubiegać się producenci żywności, która nie jest wytwarzana na skalę przemysłową. Dotyczy to również...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta