Z ziemi polskiej do włoskiej
- W marcu byliśmy w Łowiczu i od kwietnia kupujemy stamtąd ser Cagliata. Poszukujemy w Polsce także dostawców mleka w proszku i serów przemysłowych, takich, które można później zetrzeć lub pokroić na plastry - mówi "Rzeczpospolitej" Stefano Bocelli z firmy Chr. Hansen Italia, importującej wyroby mleczarskie. Jego zdaniem atutem polskich produktów jest ich cena.
- We Włoszech mamy silną tradycję wyrobu serów regionalnych, popularne są także sery francuskie. Wątpię, żeby polskie sery mogły trafiać bezpośrednio do sprzedaży detalicznej - mówi Stefano Bocelli. Według włoskich statystyk import żywności przetworzonej z Polski...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta