Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Z ziemi polskiej do włoskiej

08 maja 2006 | Ekonomia | IM
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY Z ziemi polskiej do włoskiej Polskie sery i mięsa trafiają w dużych ilościach na włoskie stoły. Ale głównie w takiej postaci, aby konsument nie wiedział, skąd pochodzą Powodzeniem cieszą się głównie te polskie produkty, które służą jako składniki włoskich wyrobów (c) SÜDTIROL.INFO

- W marcu byliśmy w Łowiczu i od kwietnia kupujemy stamtąd ser Cagliata. Poszukujemy w Polsce także dostawców mleka w proszku i serów przemysłowych, takich, które można później zetrzeć lub pokroić na plastry - mówi "Rzeczpospolitej" Stefano Bocelli z firmy Chr. Hansen Italia, importującej wyroby mleczarskie. Jego zdaniem atutem polskich produktów jest ich cena.

- We Włoszech mamy silną tradycję wyrobu serów regionalnych, popularne są także sery francuskie. Wątpię, żeby polskie sery mogły trafiać bezpośrednio do sprzedaży detalicznej - mówi Stefano Bocelli. Według włoskich statystyk import żywności przetworzonej z Polski...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3832

Spis treści
Zamów abonament