Amatorzy dżemów odczują skutki tegorocznej suszy
- Na razie trudno ocenić skalę podwyżek cen naszych produktów, ale nie da się ich uniknąć, ponieważ warzywa są bardzo drogie - uważa Jerzy Sidor, prezes Przedsiębiorstwa Chłodniczego Fritar w Tarnowie.
Za ziemniaki już teraz trzeba zapłacić o 80 procent więcej niż przed rokiem. Ale to dopiero początek. - Wzrost cen się utrzyma, ponieważ większości plantacji nie da się już uratować - mówi "Rz" Janusz Byliński, prezes Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego Bronisze.
Ogórki droższe, ketchup bez zmianDroższe mogą być...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta