ZADUSZKI PO MEKSYKAŃSKU
Dia de Muertos to meksykańskie święto, podczas którego według wierzeń zmarli schodzą na ziemię, aby spotkać żyjących, zasiąść z nimi do stołu, wspominać i bawić się. Jest to święto refleksji i zadumy, ale jednocześnie radosnego spotkania ze zmarłymi. W restauracji El Popo będzie obchodzone w dniach 27.10 - 5.11. Choć tradycyjnym daniem są na tę okazję smażone koniki polne (mają odwieźć dusze do nieba po zakończonym święcie), w El Popo zjemy mniej kontrowersyjne dania, np. dulce de calabaza (22 zł) - duszoną dynię z warzywami i serowymi tortillami kukurydzianymi czy carne de cerdo en adobo (32 zł) - żeberka w sosie orzechowo-dyniowym. Oprócz tego obowiązywać będzie karta diabelskich drinków i promocja tequili.
Monika Kucia El Popo, ul. Senatorska 27, tel. 022 828 35 43, można płacić kartą