Świąteczne przysmaki
Mody w cateringu świątecznym prawie się nie zmieniają. Na Wielkanoc króluje jajko, szynka, żurek i babka. Można oczywiście zamawiać także wyrafinowane dania rybne, przekąski z kawiorem i owocami morza, a nawet pieczone prosię (w całości). Kto nie ma czasu lub ochoty przygotowywać wielkanocnych specjałów, może skorzystać z bogatej oferty dań na wynos przygotowywanych przez restauracje i hotele.
Cateringowa oferta potraw w restauracjachAl Pomodoro (ul. Dzieci Warszawy 27a, Ursus, tel. 022 303 97 00, oraz ul. Szeligowska 4 na rogu Połczyńskiej, tel. 022 357 69 69) proponuje m.in. jajka faszerowane pastą łososiową, szpinakową i kawiorem (12 połówek jaj - 27 zł), schab pieczony nadziewany śliwkami i morelami w sosie żurawinowym (150g - 10 zł), pieczoną białą kiełbasę z chrzanem...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta