Polskie mleko w proszku zdobywa zagraniczne rynki
- Od dwóch miesięcy odtłuszczone mleko w proszku sprzedaje się na pniu - mówi "Rz" Tadeusz Nadrowski, prezes Spółdzielni Mleczarskiej w Ostrołęce. Firma, która sprzedaje mleczny proszek między innymi na zachód Europy, wykorzystuje moce w 100 proc.
Pełną parą pracują wszystkie mleczarnie, które wytwarzają odtłuszczone mleko w proszku. W kwietniu jego produkcja była w Polsce o około 35 proc. większa niż miesiąc wcześniej.
Chińczycy pragną proszkuMleczarze stawiają na sproszkowane mleko ze względu na jego...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)

327293