Przedsiębiorcy mogą zakazać wstępu palaczom
Przedsiębiorcy coraz częściej wprowadzają całkowity zakaz palenia w prowadzonych przez nich pubach i restauracjach, z powodzeniem wykorzystując to również w celach marketingowych. Jako "restauracja bez dymka" reklamuje się ostatnio m.in. Pizza Hut.
- Od 31 maja wprowadziliśmy zakaz palenia w naszych restauracjach, a w ogródkach będzie można palić tylko do 15 września - potwierdza Małgorzata Gruca, specjalista ds. marketingu Pizza Hut.
Skuteczną kampanię Lokal Bez Papierosa.pl prowadzi także krakowskie Stowarzyszenie MANKO, które propaguje miejsca wolne od dymu papierosowego (www.lokalbezpapierosa.pl). Takie ograniczenia powodują protesty...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)