Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wielki pomór w branży mięsnej

02 stycznia 2010 | Ekonomia | Katarzyna Kucharczyk
Wprowadzenie unijnych norm umocniło głównie duże zakłady. Mniejsze mają z tym kłopot
źródło: Rzeczpospolita
Wprowadzenie unijnych norm umocniło głównie duże zakłady. Mniejsze mają z tym kłopot

Jeszcze w styczniu nawet kilkaset spółek mięsnych może zniknąć z rynku

31 grudnia 2009 r. zakończył się czteroletni okres przejściowy na dostosowanie się polskich firm z branży mięsnej do wymogów Unii Europejskiej.

W Polsce funkcjonują trzy grupy zakładów. Pierwsza obejmuje firmy, które mają uprawnienia do sprzedaży mięsa do krajów UE. Takich zakładów jest 3140 (z tego ponad jedna trzecia to ubojnie). Druga grupa to 1206 firm, które mogą prowadzić tzw. działalność marginalną, lokalną i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8512

Spis treści
Zamów abonament