Wielki pomór w branży mięsnej
Jeszcze w styczniu nawet kilkaset spółek mięsnych może zniknąć z rynku
31 grudnia 2009 r. zakończył się czteroletni okres przejściowy na dostosowanie się polskich firm z branży mięsnej do wymogów Unii Europejskiej.
W Polsce funkcjonują trzy grupy zakładów. Pierwsza obejmuje firmy, które mają uprawnienia do sprzedaży mięsa do krajów UE. Takich zakładów jest 3140 (z tego ponad jedna trzecia to ubojnie). Druga grupa to 1206 firm, które mogą prowadzić tzw. działalność marginalną, lokalną i...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta