Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Cukierki bezpieczne, kubeczki – nie zawsze

29 listopada 2011 | Prawo i praktyka | Zofia Jóźwiak

Jak po kilku latach obowiązywania systemu HACCP radzą sobie z tym problemem przedsiębiorcy?

Odpowiada Jan Bondar rzecznik prasowy głównego inspektora sanitarnego:

Z ubiegłorocznych statystyk wynika, że nadal zbyt mała liczba zakładów żywienia, bo tylko ok. 70 proc., miała wdrożony system bezpiecznej żywności HACCP i zasady dobrych praktyk GHP/GMP (też ok. 70 proc.).

Problemem wydaje się też ciągle niepokojąca liczba decyzji o unieruchomieniu obiektów z powodów sanitarnych. W 2010 r. było ich 867. Ale warto podkreślić, że w ostatnich latach nie mieliśmy do czynienia z poważnymi zagrożeniami żywnościowymi,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9093

Wydanie: 9093

Spis treści
Zamów abonament