Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Firma poda mniej informacji

23 sierpnia 2012 | Prawo | ł.k.

Weterynarz nie musi wiedzieć, ile osób pracuje w firmie zajmującej się przetwórstwem mięsnym czy chowem bydła

Zmienią się wymagania stawiane projektom technologicznym, jakie muszą przekazywać powiatowym lekarzom weterynarii np. zakłady mięsne. Przedsiębiorcy rozpoczynający działalność związaną np. z przetwórstwem mięsnym nie będą podawać danych o liczbie zatrudnionych w firmie.

Zgodnie z projektem rozporządzenia ministra rolnictwa w sprawie wymagań dla takich projektów, zniknie także obowiązek określania kierunku przepływu powietrza w pomieszczeniach zakładu. Resort uznał, że takie dane są zbędne lekarzom weterynarii. Dowiedzą się oni natomiast, jaki jest np. układ dróg, którymi poruszają się pracownicy.

 

Wydanie: 9316

Wydanie: 9316

Spis treści
Zamów abonament