Belly – nowa marka kawy łagodnej dla żołądka z palarni Single Origin
rozmowa | Michał Socha, założyciel palarni kawy Single Origin.
materiał partnera
Skąd pomysł na nową markę, skoro jako Single Origin jesteście już dość długo na rynku?
Michał Socha: To prawda, w tym roku obchodzimy 15-lecie działalności naszej palarni. Kawę niskodrażniącą mamy w ofercie już od kilku lat i zauważyliśmy, że dość niepostrzeżenie zyskała bardzo dużą popularność, bazując wyłącznie na rekomendacjach naszych klientów. Z rozmów z nimi wypłynął obraz potrzeb konsumentów, których nikt do tej pory nie był w stanie spełnić – stąd decyzja, że podejdziemy do kawy niskodrażniącej od nowa. Zarówno w sensie marketingowym, jak i laboratoryjnym czy handlowym. Single Origin to rzemieślnicza palarnia kaw specialty – i chcemy, aby taką pozostała. Natomiast markę Belly chcemy wprowadzić na szeroki rynek, by ułatwić do niej dostęp konsumentom, którzy nie zawsze preferują zakupy w internecie.
Czym jest kawa niskodrażniąca?
To kawa, która – w przeciwieństwie do wszystkich innych arabik – nie powoduje dyskomfortu trawiennego po jej spożyciu przez osoby z różnymi schorzeniami lub po prostu z bardziej wrażliwym układem trawiennym. Surowe ziarna wszystkich kaw, bez względu na metodę ich obróbki w lokalnych kooperatywach, zawierają na swojej powierzchni różne woski i kwasy, które mogą wywoływać niepożądane reakcje układu trawiennego, takie jak zgaga, bóle żołądka...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)