Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jemy za dużo mięsa. Czy za mało?

10 listopada 2025 | Komentarze | Marzena Tabor-Olszewska

Na temat żywienia każdy ma swój pogląd. Tak jak w kwestii piłki nożnej, wspinaczki wysokogórskiej i właściwej interpretacji mazurków Chopina, wyrażamy ten pogląd chętnie, stanowczo, a często – nie znosząc sprzeciwu. Także sprzeciwu naukowców.

W ramach naszego podcastu publikowanego na rp.pl „Powiedz to kobiecie” zrobiłam niedawno wywiad z lekarką, specjalistką w dziedzinie wpływu jedzenia na zdrowie dr Alicją Baską. Pani doktor powoływała się na renomowane publikacje takich magazynów jak np. „The Lancet” oraz na badania i zalecenia zespołów ekspertów...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 13325

Wydanie: 13325

Spis treści
Zamów abonament