Jak żyć, to teraz
Co robi z pieniędzmi Magda Gessler, właścicielka Fukiera, Tsariny, Fukier Decoration
Jak żyć, to teraz
Czy zamiłowanie do kuchni jest dziedziczne?
-- Nie wykluczam. Z dzieciństwa pamiętam obrządek nakrywania stołów. Pamiętam kolory i zapachy jako najpiękniejszy przejaw świata. A teraz moja 9-letnia córka z przejęciem opowiada mi, jak robi kurczaka w gałce muszkatołowej.
Od kiedy ma pani pieniądze?
-- Od dawna, dzięki pracy. Kiedy studiowałam malarstwo, mój ojciec był korespondentem PAP w Madrycie. Nie były to studia sponsorowane przez państwo, więc musiałam myśleć o pieniądzach i wtedy zdałam sobie sprawę zich wartości. Na drugim roku studiów miałam indywidualną wystawę, którą w całości sprzedałam. Robiłam też autorską ceramikę i tak zaczęłam zarabiać. Początkowo były to drobne...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta