Giełdy towarowe w Polsce
Ceny przetworów drobiowych na giełdach minimalnie rosną. Giełda Łódzka oferowała drobiowe porcje kulinarne - 2,2 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 3,6 do 3,7 zł kg, skórki drobiowe - 2 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel miało w ofercie mięso mechanicznie odkostnione z indyka, kurczaka - 3,5 zł kg, skrzydła indyka - 4,4 do 4,8 zł kg, podudzie z indyka - 5 zł kg, nogi kurczaka - 4,3 do 5,0 zł kg, żołądki kurczaka - 3,8 zł kg, filety z nogi kurczaka - 8,8 zł kg. Na giełdzie Rol-Petrol w Łodzi korpusy z kurczaka były po 0,48 USD za kg, mięso mechanicznie odostnione z indyka - 3,6 zł kg. Biuro maklerskie Krak-Brokers oferowało mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 3,4 zł kg, filety z piersi indyka - 12 zł kg, nogi kurczaka (blok) - 5,6 zł kg.
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Ceny artykułów spożywczych na giełdach towarowych są ustabilizowane. Giełda Galicyjska w Tarnowie wystawiała mąkę pszenną konsumpcyjną po 750 zł t. Giełda Poznańska sprzedawała koncentrat pomidorowy - 3,85 do 4,75 tys. zł t. Olsztyńska Giełda Zbożowa miała w ofercie mąkę "grahamka"- 830 zł t, mąkę pszenną 750 - 870 zł t, mąkę pszenną 500 - 970 zł t, mąkę żytnią 2000 - 670 zł t, mąkę żytnią 720 - 700 zł t. W Zachodniopomorskim Centrum...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta