Apetyt na ośmironiczki
Piotr Bikont
Apetyt na ośmiorniczki
Lubimy włoską kuchnię. Zwłaszcza włoskie pasta świetnie odpowiadają naszej skłonności do dań mącznych. Dlatego też kuchnia Italii coraz skuteczniej podbija nadwiślański rynek, a nowe restauracje włoskie mnożą się nie tylko w dużych miastach, ale i na prowincji. No i są coraz lepsze i lepsze.
Ilustrował Andrzej Szewczenko
Odnotować trzeba zwłaszcza otwarcie w Warszawie San Lorenzo w al. Jana Pawła II, pod numerem 36, bo to restauracja, która smakoszom gotuje wiele miłych niespodzianek.
Sam adres nie wiem, czy jest szczęśliwy, bo przez ostatnie lata mieścił się tam bar Times, bardzo fajny, sympatyczny, z dobrymi przekąskami, z pyszną kawą i umiarkowanymi cenami, który jednak nie podbił warszawskiej klienteli i niewykluczone, że z powodu lokalizacji - niby centrum,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta