Silne i słabe
Firmy przemysłu spożywczego
Silne i słabe
Mimo iż w ostatnich latach przemysł spożywczy zwiększa produkcję przeciętnie o około 10 proc. rocznie, kondycja ekonomiczna jego firm jest przeważnie słaba czy może raczej: ogromnie zróżnicowana. Ogólnie, w przemyśle spożywczym 40, 1 proc. firm można uznać za silne i rozwojowe, 29, 5 proc. można określić jako zachowawcze, a 30, 4 proc. to firmy zdecydowanie słabe. Udział silnych i rozwojowych firm w rynku wynosi 59 proc. , na firmy zachowawcze przypada 21, 8 proc. sprzedaży, a na firmy słabe -- 19, 3 proc. Można przewidywać, że w następnych latach udział firm silnych na rynku będzie wzrastał,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta