Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Silne i słabe

11 lutego 1995 | Ekonomia | ES

Firmy przemysłu spożywczego

Silne i słabe

Mimo iż w ostatnich latach przemysł spożywczy zwiększa produkcję przeciętnie o około 10 proc. rocznie, kondycja ekonomiczna jego firm jest przeważnie słaba czy może raczej: ogromnie zróżnicowana. Ogólnie, w przemyśle spożywczym 40, 1 proc. firm można uznać za silne i rozwojowe, 29, 5 proc. można określić jako zachowawcze, a 30, 4 proc. to firmy zdecydowanie słabe. Udział silnych i rozwojowych firm w rynku wynosi 59 proc. , na firmy zachowawcze przypada 21, 8 proc. sprzedaży, a na firmy słabe -- 19, 3 proc. Można przewidywać, że w następnych latach udział firm silnych na rynku będzie wzrastał,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 402

Spis treści
Zamów abonament