Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zdrowe, bo zimne

08 listopada 2004 | Rynek i konsumenci | NH

Hortex - mrożonki dla firm cateringowych

Zdrowe, bo zimne

Komu chciałoby się otwierać setki małych torebek z mrożonkami detalicznymi? W stołówce zakładowej nie ma na to czasu ani miejsca. Dlatego specjalnie dla firm cateringowych Hortex produkuje mrożone warzywa i owoce w specjalistycznych opakowaniach, aby posiłki można było przygotować szybko, sprawnie i tanio.

Mrożonki to doskonały surowiec dla firm cateringowych. Bez obierania, mycia i krojenia niemal od razu gotowe do wykorzystania - mrożonki są dużym ułatwieniem dla firm zajmujących się produkcją posiłków. Dlaczego? Bo firmy zajmujące się cateringiem przygotowują dużo porcji, a dzięki mrożonkom oszczędzają czas, robociznę i energię. Szefowie kuchni mrożone produkty mogą przechowywać dłużej i bez obawy, że utracą smak. Poza tym zamrażanie to jedna z najzdrowszych metod przechowywania żywności - produkty w niskiej temperaturze przechowuje się bez konserwantów. Mrożonki zapewniają stały dostęp do witamin, soli mineralnych i błonnika przez cały rok, a gotowanie staje się proste i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3376

Spis treści

Poradniki Rzeczpospolitej

Zamów abonament