DO KUPIENIA W KSIĘGARNIACH. POLECAMY
Wyśmienita lektura. Autor jako reporter podróżował po całym świecie (nie dotarł jeszcze tylko do Australii). W swojej najnowszej książce kraje, regiony i miejscowości opisuje z perspektywy kuchni i stołu. Chętnie wtrąca anegdoty i opowiastki historyczne. Każdy rozdział kończą przepisy kulinarne związane z opisywanym krajem, człowiekiem bądź epoką. Łącznie jest ich aż 160. Wszystkie autor wypróbował we własnej kuchni na własnej rodzinie i przyjaciołach, więc i my mamy gwarancję sukcesu po zastosowaniu jego wskazówek. Adamczewski wyznał na czacie Onetu, że czuje się jak Marco Polo. - Oferuję państwu opisanie świata. Głównie za pomocą widelca - powiedział.
Sarah-Kate Lynch,...Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta