Zapracowani wolą zapłacić
- Klienci zamawiają u nas przede wszystkim potrawy i ciasta najbardziej pracochłonne - mówi Magdalena Gessler, właścicielka kilku restauracji. W tym roku wyraźnie wzrosło zapotrzebowanie na świąteczne ciasta. Wśród wigilijnych potraw chętnie kupowane są ryby w galarecie, zwłaszcza karp po żydowsku, a także uszka, pieczony i nadziewany drób.
Nowości obok tradycjiWiększość klientów w lokalach Magdy Gessler wybiera na święta potrawy wykonane według starych receptur. Młodsi otwarci są również na nowości. Jako danie wigilijne coraz częściej zamawiana jest sałatka ze świeżych krewetek z kolendrą oraz...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta