Wynieś, przynieś - ciasta, pasztety i jaja
Villa Nuova (ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, tel. 885 15 02) przyjmuje zamówienia potraw na wynos do Wielkiego Czwartku (24 marca). Odbiór dań we własnym zakresie do popołudnia w Wielką Sobotę (26 marca). Restauracja przygotowuje dania na wielkanocne śniadanie. W porcjach można zamówić m.in. białą kiełbasę z konfiturą z cebuli (200g - 15 zł) czy barszcz biały wielkanocny (16 zł). Na kilogramy jest sprzedawany pasztet z zająca (1 kg - 200 zł), olbrzymia szynka wędzona w całości (1 sztuka waży około 7 kg, 1 kg kosztuje 40 zł) i mazurki świąteczne (1 kg - 35 zł).
Włoska restauracja Arsenał (ul. Długa 52, tel. 635 83 77) ma nietypową propozycję wielkanocną. Można tu zamówić m.in. postną zupę z soczewicy, tagliatelle z bobem i serem pecorino, ravioli z karczochami i serem ricotta oraz wielkanocną babę z czekoladą. Wszystkie dania...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta