ŻABIE UDKA DLA BIEDOTY
Francja to uznana potęga gastronomiczna. Posiłki celebruje się tutaj godzinami, a mistrzowie kuchni zaliczani są do panteonu gwiazd narodowych.
W tym kraju kulinarnego wyrafinowania jest ponad 500 gatunków sera, a każdego roku sprzedaje się tysiące przewodników gastronomicznych. Choć Francja znana jest w świecie ze ślimaków i żabich udek, warto pamiętać, że nie są to potrawy prawdziwie szykowne, kiedyś jadała je głównie biedota.
Owoce ze słonej wodyKażdy region ma swoje charakterystyczne potrawy, na wybrzeżach są to zwłaszcza owoce...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta