HOBOTNICA Z RAKIJĄ
Czarne risotto, wspaniałe kalmary i ośmiornice w Dalmacji, aromatyczne trufle na Istrii, zupa pasterska w Slawonii, wyśmienite mięsa, szynka suszona na wietrze, ser z wyspy Pag - trudno wybrać danie,które charakteryzowałoby całą Chorwację. Tradycja śródziemnomorskich Włoch miesza się tu z kuchnią Orientu, AustroWęgier i solidnymi daniami górali. Na gości czekają liczne tawerny, konoby, pizzerie, bary szybkiej obsługi, a zwłaszcza gostionice, oferujące dania kuchni chorwackiej.
Ośmiornica z DalmacjiLignje na żaru - kalmary z grilla, hobotnica ispod peke - ośmiornica przyrządzana w piecu opalanym drewnem, dorada w białym winie albo z grilla. Hobotnica lub...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta