Nie tylko dla wygłodniałego Brytyjczyka
Pod Kłobukiem - to stara dworska oficyna, piękna na zewnątrz i wewnątrz. Potrawy dość wyszukane, ale bez specjalnych udziwnień, bo większość przepisów pochodzi z domu właścicielki. Danuta Białaś przyznaje, że od czasu do czasu dodaje do menu jakieś nowe danie. Wtym roku były to pierogi z figami.
Dobrym pomysłem na przystawkę jest carpaccio z polędwicy wołowej podawane na rukoli. Porcja kosztuje 15 złotych, można to danie doprawić oliwą lub świeżo mielonym pieprzem. ...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta