Test pierogowy
Tak dobrą zupę pomidorową pamiętam tylko z dzieciństwa. Ta też ma piękny czerwony kolor, malutkie pestki owoców, jest pachnąca i z kluseczkami spaetzli. Wszystkie zupy kosztują tutaj 5 - 9 złotych.
Mój znajomy smakosz, który sam doskonale gotuje, twierdzi, że dobre restauracje poznaje się po dwóch daniach: barszczu i pierogach. W Soplach postanowiliśmy przeprowadzić ten test. Barszcz jest doskonały. A mieszanka 8 pierogów na talerzu...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta