Ovoprodukty i jajotłuki
Ovoprodukty i jajotłuki
Są w kremach, farszach, ciastach, makaronach, sosach; od przystawki do deseru -- wszędzie jaja. Jajko stanowi prawdziwy zbiornik witamin, tłuszczów, lecytyn i protein, albo dla kurczaka, albo dla konsumenta. W gastronomii jajko jest niezastąpione ze względu na właściwości smakowe dlatego stosuje się je w masowych ilościach. Skoro tak, trudno oczekiwać, aby nie wdawała się w to technika i technologia. Bez obaw, inżynierowie nie pracują nad zastąpieniem jajek czymś innym, natomiast łamią sobie głowy nad takimi urządzeniami i technologiami, które pozwolą uzyskiwać jajka w postaci niejajek.
Naturalne jest delikatne
Naturalnym opakowaniem jajka jest skorupka. Natura wynalazła skorupkę z myślą o kurczaku, a nie o jadłodajni i żywieniu...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta