Na jeden kęs
06 lipca 2007 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | RZ
MIRADOR Na jeden kęs Szef kuchni Miradora Dariusz Opasek ma doświadczenie w hiszpańskim gotowaniu. Pracował kilka lat w restauracji Dos Castillas niedaleko Madrytu i w restauracji El Pinochet na Plaza Mayor w stolicy Hiszpanii. Serwuje dania andaluzyjskie, katalońskie, baskijskie, z centrum Hiszpanii i z Walencji.
Podaje klasyki: chorizo duszone w czerwonym winie (24 zł), hiszpański omlet (24 zł), paellę z kurczakiem, chorizo, szynką serrano i boczkiem (68 zł - za porcję dla dwóch osób) czy kalmary w cieście (20 zł).
W piątkowe wieczory w restauracji Mirador odbywają się gitarowe koncerty tradycyjnej muzyki hiszpańskiej, a w czwartki i soboty pokazy flamenco. W weekendy dziećmi zajmuje się opiekunka.
Rz Mirador, ul. Grzybowska 2, wejście od parku Mirowskiego, tel. 022 436 34 34, 022 436 35 35 (tapas-bar), czynne codziennie w godz. 12 - 23; można płacić kartą