Menu kurkowe
06 lipca 2007 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | RZ
BAZAAR I THE OLIVE Menu kurkowe Uwaga, uwaga, już są kurki! Małe, pomarańczowożółte grzyby (ich botaniczna nazwa to pieprznik jadalny) z wachlarzowatym kapeluszem, o dość twardym miąższu, lekko ostrym smaku i niepowtarzalnym aromacie, przypominającym zapach moreli.
Kurki są świetnym dodatkiem do jajecznicy (najlepiej posypać ją obficie pietruszką), wspaniale smakują również usmażone po prostu na maśle i podane z bułką albo podduszone w...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta