Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Szkoła dla kucharzy

14 czerwca 2013 | Życie Warszawy | blik

Tajniki wzornictwa, gastronomii, dietetyki 
czy kultury stołu będą poznawać studenci nowego Food Design.

Taką specjalność uruchamia od października warszawska uczelnia Via Moda Industrial.

– Studia mają wykształcić przyszłych szefów kuchni, menedżerów restauracji, dziennikarzy kulinarnych i innych fachowców dla przemysłu gastronomicznego – mówi Monika Kucia z VMI Culinary School, czyli „kulinarnej" części tej uczelni.

Wśród wykładowców są m.in. Kurt Scheller, Barbara i Piotr Adamczewscy, Paweł Oszczyk, Karol Okrasa, Wojciech Bońkowski.

Studia są płatne. Uczelnia liczy, że firmy gastronomiczne sfinansują stypendia dla najzdolniejszych.

Wydanie: 9561

Wydanie: 9561

Spis treści
Zamów abonament