Lokalny potentat
Zakłady Piwowarskie w Sierpcu SA
Lokalny potentat
Do 2000 roku browar w Sierpcu zamierza osiągnąć zdolność producyjną do 600 tys. hektolitrów piwa rocznie. W tym celu w 1997 r. rozpocznie się modernizacja warzelni oraz linii do rozlewu piwa do butelek, co zwiększy możliwości produkcyjne o 50 proc.
Zakład w Sierpcu należy do browarów średniej wielkości. Zdolności produkcyjne firmy wynoszą 400 tys. hl piwa rocznie. W 1994 r. roku sprzedał 344, 7 tys. hl piwa, w 1995 r. -- 380 tys. hl, a wciągu 11 miesięcy br. 358, 55 tys. hl, to jest o 0, 5 proc. więcej niż w...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta