Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Polska szynka po chińsku

31 maja 2013 | Ekonomia | Danuta Walewska

Dla polskich zakładów Smithfielda produkujących m.in. pod markami Krakus i Morliny przejęcie zakładów przez Chińczyków to wielka szansa.

Szansa na ogromne zwiększenie eksportu, także tego najtrudniejszego – do Chin. Ale i na dostęp do wielkiego kapitału. Polska technologia przetwórstwa mięsa nareszcie zyskuje też wielkie szanse wyjścia w świat. I choć może nie jest to ten świat, który marzył się polskim firmom, ale z pewnością daje gwarancję szybkiego rozwoju. To następstwo tego, że...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9549

Wydanie: 9549

Spis treści

Moje Podróże

Zamów abonament