Polska szynka po chińsku
Dla polskich zakładów Smithfielda produkujących m.in. pod markami Krakus i Morliny przejęcie zakładów przez Chińczyków to wielka szansa.
Szansa na ogromne zwiększenie eksportu, także tego najtrudniejszego – do Chin. Ale i na dostęp do wielkiego kapitału. Polska technologia przetwórstwa mięsa nareszcie zyskuje też wielkie szanse wyjścia w świat. I choć może nie jest to ten świat, który marzył się polskim firmom, ale z pewnością daje gwarancję szybkiego rozwoju. To następstwo tego, że...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta