Mniej za karkówkę i szaszłyki
W długi majowy weekend tradycyjnie zaczyna się sezon na grillowanie. W tym roku zapłacimy mniej za mięso.
– Sezon grillowy stał się najgorętszym okresem dla branży mięsnej w ciągu roku, deklasując pod względem wzrostu sprzedaży niektórych kategorii produktowych zarówno Wielkanoc, jak i Boże Narodzenie – zaznacza Andrzej Pawelczak, rzecznik grupy Animex, właściciela marek Morliny i Krakus.
W tym roku do zakupów mięs na ruszt zachęcają dodatkowo niskie ceny. – Mięso wieprzowe jest o 8–10 proc....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta