Kolacja à la Kolorado
W USA świeże listki marihuany stały się najmodniejszym składnikiem potraw – w tych stanach, które zioło to zalegalizowały.
Każdy kucharz wie, jakie cuda potrafią zdziałać dorzucone do potrawy świeże zioła: bazylia, rozmaryn, szałwia. Teraz Amerykanie dodali do swojego ziołowego arsenału marihuanę. I zapewniają, że może ona zdziałać jeszcze większe cuda.
Sztukę gotowania z użyciem konopi rozwijają w USA poważni szefowie kuchni. Jest wśród nich Chris Lanter, szef szykownej restauracji w Aspen: Cache Cache; jest Hosea Rosenberg, triumfatorka telewizyjnego show „Top Chef"; jest i Jessica Catalano, ulubiona szefowa kuchni rapera Snoop Dogga i autorka książkowego...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta