Żar, dym, woń, smak
Grillowanie stało się rozrywką wielu pokoleń i różnych grup społecznych.
Różne są pasje: według św. Mateusza i św. Jana, skomponowane przez Bacha, film „Pasja" w reżyserii Mela Gibsona, pasja szewska, twórcza, miłosna. W Polsce, dodatkowo, jest jeszcze pasja grillowania.
Długi majowy weekend to początek sezonu grillowego. W tych dniach (i tak już pozostanie do października) z przydomowych ogródków, terenów rekreacyjnych, działek, z balkonów w wielkomiejskich blokach wznoszą się ku niebu wonie przypiekanych kaszanek, kiełbasek śląskich, karkówek, żeberek, antrykotów, szaszłyków, skrzydełek i piersi kurzęczych...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta