Polacy marnują masę żywności
handel Aż 42 proc. ankietowanych przyznaje się do wyrzucania jedzenia. Ponad jedna trzecia robi to kilka razy w miesiącu.
Oznacza to wzrost o 8 pkt proc. w stosunku do wyniku sprzed roku. 35 proc. ankietowanych przez Kantar Millward Brown na zlecenie Federacji Polskich Banków Żywności przyznaje się do wyrzucania jedzenia kilka razy w miesiącu.
Skala zjawiska marnowania żywności rośnie, jednak brak na ten temat szczegółowych danych (ostatni raport Eurostatu sprzed 12 lat mówił o 9 mln...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta