Łączyć przywiązanie do tradycji z odkrywaniem nowości
Sylwia Mokrysz, prokurent i członek zarządu Mokate SA w Ustroniu.
Dzień zaczyna pani od kawy czy herbaty? ?
Sylwia Mokrysz: Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie dnia zarówno bez kawy, jak i herbaty. A z biznesowego punktu widzenia... bardzo mnie cieszy, że rynki zarówno kawy, jak i herbaty dynamicznie rozwijają się w Polsce. Zwiększa się zainteresowanie herbatami prozdrowotnymi, owocowymi, ziołowymi i funkcjonalnymi. Rosnąca moda wśród konsumentów na bycie fit powoduje, że poszukują naturalnych metod wspomagania organizmu.
Po jakiego rodzaju herbaty sięga pani najczęściej? Jakie pani najbardziej lubi?
Uważam, że jak w każdej dziedzinie życia również i w tym temacie potrzebny jest dobry balans. Dlatego staram się odpowiednio łączyć przywiązanie do tradycyjnych smaków z odkrywaniem nowości, do których nie zawsze i nie od razu się przekonuję. Polecam Loyd Green Tea with Matcha – to jedna z naszych nowości.
Zawsze tak było czy jednak musiała pani dorosnąć do pewnych herbacianych smaków?
Smaków herbaty może być tyle, że mogą nas zaskakiwać przez całe życie. Ja jestem zwolenniczką odkrywania, poszukiwania inspiracji, dlatego m.in. podróżuję do najodleglejszych zakątków świata. Kultura picia herbaty...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta