Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Co zapisać na etykiecie

16 sierpnia 2019 | Biznes i finanse | Jerzy Kowalski

Powiedz mi, co jesz, a ja ci powiem, kim jesteś. Autorem tej sentencji zawartej w wiekopomnym dziele „Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej" był Anthelme Brillat-Savarin, francuski pisarz i wielki smakosz.

Zyskała ona niespodziewaną aktualność po prawie dwóch wiekach. Onegdaj twierdzono też, że losy narodów zależą od sposobów ich odżywiania. Dziś niektórzy żywieniowcy i mistrzowie patelni też uważają, że powinno się spożywać produkty z regionów czy też rejonów, w których się mieszka i żyje. Jednak wydaje się, że coraz więcej ludzi żywi przekonanie o istnieniu wielkiego „...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11433

Wydanie: 11433

Spis treści
Zamów abonament