Restauracja od kuchni
Zawsze uważałem, że jeśli kiedykolwiek stanę za kamerą, to akcję filmu umieszczę w świecie gastronomii, gdyż jest to miejsce wprost do tego stworzone" – wyznał w jednym z wywiadów Philip Barantini, brytyjski aktor, który został reżyserem. Jak powiedział, tak zrobił. W 2019 r. zrealizował krótkometrażówkę „Boiling Point", przenosząc widza za kulisy funkcjonowania restauracji. Doskonale wiedział, jak opowiedzieć tę historię – w młodości, chcąc sobie dorobić, rozpoczął pracę w knajpie, by po dziesięciu latach awansować na stanowisko szefa kuchni. Zmagając się w przeszłości z licznymi trudnościami natury osobistej i uzależnieniami, rozumiał, że w centrum anegdoty musi umieścić człowieka, którym sam niegdyś był. Gdy „Boiling Point" okazało...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta