Miliardy na obiady dla pracowników
Do prawie 2 miliardów złotych wzrosną w tym roku wydatki na pracownicze benefity żywieniowe w Polsce. Ich atrakcyjność zwiększają wysoka inflacja i nowe regulacje.
Dofinansowanie posiłków to jeden z najbardziej popularnych benefitów pracowniczych – podkreśla Arkadiusz Rochala, dyrektor generalny działającej na tym rynku firmy Sodexo Benefits and Rewards Services Polska. Według jej analiz, które „Rzeczpospolita” przedstawia jako pierwsza, wydatki na świadczenia żywieniowe dla pracowników zwiększą się w tym roku w Polsce aż o 40 proc. – do prawie 2 mld zł.
– Już od ubiegłego roku doświadczamy wręcz skokowego wzrostu zainteresowania kartami przedpłaconymi na lunch, które wpisały się w hybrydowy krajobraz pracy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta