Giełdy towarowe
Rosną ceny skórek wieprzowych, wykorzystywanych m.in. jako surowiec do produkcji żelatyny. Biuro maklerskie Krak-Brokers miało w sprzedaży skórki wieprzowe po 1,9 do 2,2 zł kg, nogi wieprzowe - 1 do 1,1 zł kg, głowy - 1,4 do 1,7 zł kg, wątroby wieprzowe krajowe - 3,3 do 3,4 zł kg. Giełda Łódzka wystawiała wątroby wieprzowe po 3,3 do 3,6 zł kg, głowy wieprzowe -1,7 zł kg, skórki wieprzowe -2,2 zł kg, podgardle -3,4 do 3,6 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel oferowało wątroby wołowe po 4,2 zł kg, wątroby wieprzowe - 3,2 zł kg, głowy - 1,6 zł kg, podgardle - 3,6 zł kg, serca - 4,6 zł kg, ozorki - 7,5 zł kg. Giełda Rol-Petrol miała w sprzedaży głowy wieprzowe po 1,5 zł kg, wątroby wieprzowe - 3 zł kg, skórki wieprzowe - 1,9 zł kg, serca wieprzowe - 4,6 zł kg, ozory - 7,4 zł kg. Na Giełdzie Poznańskiej wątroby wieprzowe mrożone były po 3,5 zł kg. Na Olsztyńskiej Giełdzie Zbożowej głowy wieprzowe kosztowały 1,6 -1,75 zł kg, podgardle - 3,9 do 4,4 zł kg, skórki wieprzowe - 2 zł kg.
PRODUKTY Z IMPORTU
Biuro maklerskie Krak-Brokers oferowało ćwiartki kurczaka, import z USA, Danii - 4,6 do 4,7 zł kg, flaki wołowe z USA - 5,7 zł kg, flaki wołowe z Białorusi - 5 do 5,1 zł kg, skrzydła z indyka z Anglii i Włoch - 4,7 do 4,9 zł kg, udziec z indyka z USA - 9,2 do 9,3 zł kg, ozory wieprzowe hiszpańskie - 7,3 do...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta