Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Baklava - turecki przekładaniec

29 czerwca 2001 | Moje Podróże | AR
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Kuchnia artystyczna

Baklava - turecki przekładaniec

Ponoć między Paryżem i Pekinem nie ma lepszej kuchni niż turecka. Tak w każdym razie twierdzą autorzy przewodników, powołując się na zdanie koneserów. W wybornych daniach odnaleźć można prostotę mięs pieczonych pod gołym niebem przy ogniskach normańskich plemion oraz wysublimowany smak sułtańskich rarytasów.

Tureckie danie przyrządza się z...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2353

Spis treści

Ubezpieczenia

Zamów abonament