Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Szynki lepiej unikać

29 czerwca 2001 | Nauka i Technika | ZW

Zdrowie Dietetycy przestają odradzać spożywanie czerwonego mięsa

Szynki lepiej unikać

ZBIGNIEW WOJTASIńSKI

Czerwone mięso nie zwiększa ryzyka raka jelita grubego. Należy jedynie ograniczyć spożycie szynki, baleronu, boczku i salami.

Wieprzowina, wołowina i baranina znalazły się na cenzurowanym już przed wielu laty. Wydawało się, że obfitujące w te produkty dieta zwiększa ryzyko zachorowania na raka, szczególnie, gdy jest uboga w warzywa i owoce. Dziś uczeni precyzują swe poglądy. Nadal...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2353

Spis treści

Ubezpieczenia

Zamów abonament