Szynki lepiej unikać
Szynki lepiej unikać
ZBIGNIEW WOJTASIńSKI
Czerwone mięso nie zwiększa ryzyka raka jelita grubego. Należy jedynie ograniczyć spożycie szynki, baleronu, boczku i salami.
Wieprzowina, wołowina i baranina znalazły się na cenzurowanym już przed wielu laty. Wydawało się, że obfitujące w te produkty dieta zwiększa ryzyko zachorowania na raka, szczególnie, gdy jest uboga w warzywa i owoce. Dziś uczeni precyzują swe poglądy. Nadal...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta