W krainie atomowych papryczek
W krainie atomowych papryczek
Oryginalna kuchnia tunezyjska uznawana jest za jedną z najbardziej pikantnych na świecie. Takiej opinii dorobiła się za sprawą harissy, czyli pasty z ostrych papryczek chili. Ze względu na turystów tunezyjscy kucharze często rezygnują z tego przysmaku albo serwują go w rozsądnych ilościach.
Tunezyjskie potrawy obfitują w przyprawy, warzywa i owoce morza. Wśród turystów panuje opinia, że im dalej na południe, tym kuchnia jest bardziej uboga. Wynika to przede wszystkim z większej...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta