Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W krainie atomowych papryczek

13 lipca 2001 | Moje Podróże | DT
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Kuchnia Przyprawy, owoce morza i sto gatunków fig

W krainie atomowych papryczek

Oryginalna kuchnia tunezyjska uznawana jest za jedną z najbardziej pikantnych na świecie. Takiej opinii dorobiła się za sprawą harissy, czyli pasty z ostrych papryczek chili. Ze względu na turystów tunezyjscy kucharze często rezygnują z tego przysmaku albo serwują go w rozsądnych ilościach.

Tunezyjskie potrawy obfitują w przyprawy, warzywa i owoce morza. Wśród turystów panuje opinia, że im dalej na południe, tym kuchnia jest bardziej uboga. Wynika to przede wszystkim z większej...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2365

Spis treści
Zamów abonament