Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Styl życia

20 lipca 2001 | Magazyn | AR
źródło: Nieznane
autor zdjęcia: jm
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Styl życia

  • Kuchnia: Dania lwowskiej mamy Kazimierza Górskiego
  • Co ja teraz robię? Jan Domarski

    Dania lwowskiej mamy

    Wychodzi na to, że ruskie to potrawa międzynarodowa KAZIMIERZ GÓRSKI

    Kocham pierogi. Najbardziej ruskie, z farszem ziemniaczano-serowym. A jeszcze bardziej je kocham, gdy są przysmażone na masełku. Na oliwie nie, bo czuję się po niej niedobrze. Nie jem do pierogów surówek, żeby nie psuć sobie smaku, ale popijam barszczykiem czerwonym. We Lwowie, gdzie się urodziłem, to zawsze był przysmak. Mama często je robiła na obiad. Cała rodzina się zajadała, ale czasem tych pierogów była taka fura, że zostawały na kolację i wtedy właśnie miałem pierożki przysmażane. Mogłem je jeść trzy razy dziennie.

    Moja żona tuż po ślubie

  • ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2371

Spis treści

Wspomnienia

Fotoreportaż

Ubezpieczenia

Zamów abonament