Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Co region - to inny smak

20 lipca 2001 | Moje Podróże | NM
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Kuchnia Makaron i pizza w kulinarnym tle

  • Orientacyjne ceny żywności Co region - to inny smak

    Podróż na południe to spotkanie ze świeżymi rybami, których nie brak w restauracjach i na targach

    FOT. ANNA OLEJ

    Kuchnia włoska przypomina garnek, do którego wrzucono specjały dwudziestu regionów Włoch. Makarony i pizze bledną przy suszonej na powietrzu solonej polędwicy, przy szynce z udźca dzika, białych truflach czy sałatkach z octem balsamicznym.

    Dla Włochów jedzenie to świętość. Panuje opinia, że domowe jedzenie bije na głowę potrawy przygotowane poza

  • ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2371

Spis treści

Wspomnienia

Fotoreportaż

Ubezpieczenia

Zamów abonament