Co region - to inny smak
- Orientacyjne ceny żywności Co region - to inny smak
Podróż na południe to spotkanie ze świeżymi rybami, których nie brak w restauracjach i na targach
FOT. ANNA OLEJ
Kuchnia włoska przypomina garnek, do którego wrzucono specjały dwudziestu regionów Włoch. Makarony i pizze bledną przy suszonej na powietrzu solonej polędwicy, przy szynce z udźca dzika, białych truflach czy sałatkach z octem balsamicznym.
Dla Włochów jedzenie to świętość. Panuje opinia, że domowe jedzenie bije na głowę potrawy przygotowane poza
...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta