Wielkanocny stół tańszy niż przed rokiem
Wielkanocny stół tańszy niż przed rokiem
Wielkanocne menu, to cholesterolowa bomba, nie mówiąc już o ogromnych ilościach kalorii, jaką większość Polaków pochłania w Wielką Niedzielę i w Lany Poniedziałek.
FOT. PIOTR KOWALCZYK
ANNA SIELANKO, DANUTA WALEWSKA
Wszystko wskazuje, że przygotowanie wielkanocnego stołu nie będzie kosztować więcej niż przed rokiem. Prawdopodobnie nawet mniej. Wiele produktów żywnościowych, tradycyjnie używanych do przygotowania świątecznego jadłospisu, można kupić taniej niż wiosną 2001 r. Tylko za niektóre trzeba zapłacić drożej, a różnice nie są duże.
Przygotowanie potraw na stół wielkanocny jest łatwiejsze, znacznie mniej pracochłonne, niż tradycyjnych dań bożonarodzeniowych. Ważne jest jednak, aby półmisek z wędlinami i jajkami był ładnie udekorowany. Niestety wielkanocne menu, to cholesterolowa bomba, na dodatek większość Polaków pochłania w Wielką Niedzielę i w lany poniedziałek ogromne ilości przysmaków.
Wszystkiego w nadmiarze
Wybór towarów świątecznych jest ogromny, a dostawcy prześcigają się w promocjach i innych zachętach dla klientów. W rezultacie zróżnicowanie cen jest bardzo duże. Na...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta