Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Prawdziwy przewodnik

22 lutego 1995 | Moje Podróże | NS

Podróże kulinarne

Prawdziwy przewodnik

Dziełko, jakie otrzymałem niedawno w prezencie, zostało wydane prawdopodobnie w Barcelonie w czasie I wojny światowej. We wstępie pióra pana Teodora Bardaji, Szefa Kuchni Jego Ekselencji Księcia Infanta czytamy:

"Przyrządzanie potraw jest jednym z najniewdzięczniejszych zawodów, jakikolwiek pracownik zawsze ma minimalne pocieszenie, które napaja jego duszę; może podziwiać wyniki swej pracy, dobrej lub złej. Kucharz każdego dnia wyrzuca przez okno płody swego wysiłku, a razem z...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 411

Spis treści
Zamów abonament