Prawdziwy przewodnik
Podróże kulinarne
Prawdziwy przewodnik
Dziełko, jakie otrzymałem niedawno w prezencie, zostało wydane prawdopodobnie w Barcelonie w czasie I wojny światowej. We wstępie pióra pana Teodora Bardaji, Szefa Kuchni Jego Ekselencji Księcia Infanta czytamy:
"Przyrządzanie potraw jest jednym z najniewdzięczniejszych zawodów, jakikolwiek pracownik zawsze ma minimalne pocieszenie, które napaja jego duszę; może podziwiać wyniki swej pracy, dobrej lub złej. Kucharz każdego dnia wyrzuca przez okno płody swego wysiłku, a razem z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta