Pierogowa podróż
Restauracja Pierogi Świata w wakacje zaprasza na kulinarne dalekie podróże. Wprowadzono do karty nowe nadzienia. Pierogi argentyńskie to koperty z kruchego ciasta z farszem mięsnym z rodzynkami, empanadas to smażone pierogi półokrągłe i płaskie, pikantne w smaku (przepis pochodzi z Ameryki Południowej), a pierożki tajskie skrywają nadzienie mięsne, pędy bambusowe, kiełki soi i kolendrę. W stałej ofercie restauracji są m.in. pierogi kabanoso-paprykowe na ostro (10 szt. 29 zł), pierogi z królikiem i ze śliwkami (10 szt. 26 zł) i sardyńskie culurzones z dynią, podawane z pieczonym serem kozim (10 szt. 29 zł). Za 55 zł od osoby można zjeść tyle wszelkich pierogów (w karcie ponad 40 rodzajów), ile damy radę. Restauracja dysponuje ogródkiem.
Przystanek Muranów Pierogi Świata, ul. Andersa 13, tel. 887 89 96, www.przystanekmuranow.pl, czynne od godz. 11 do ostatniego gościa.
mq